HOMENATGE A CHESÚS BERNAL EN EL SEGON ANIVERSARI DE LA SEUA DEFUNCIÓ

En el mateix acte, que es retransmetrà per Youtube i Facebook el dilluns 22 de març de 2021 a les 19 hores, es presentarà el número 14-15 de El Ebro, revista de pensamiento aragonesista, especialment dedicat a la seua figura.

La Fundació Gaspar Torrente ha organitzat amb la col·laboració de la Universitat de Saragossa, el dia 22 de març a les 19 hores, un acte de record i homenatge a Chesús Bernal, insigne polític aragonesista i professor de la Universitat de Saragossa que va ser membre del patronat d’aquesta Fundació.

Amb tal ocasió, la Fundació Gaspar Torrente presentarà el número 14-15 de la seua revista de pensament aragonesista El Ebro de la mà del seu Director, Antonio Peiró, dedicat a la figura de Bernal així com a analitzar la qüestió de la Llei d’actualització dels drets històrics d’Aragó. L’acte es realitzarà en línia a causa de les restriccions de la pandèmia i es podrà seguir a través dels següents enllaços

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BAScBb9TmzY

Facebook: https://www.facebook.com/206236899511552/posts/2162996190502270/

Chesús Bernal (Valtorres, 8 de gener de 1960 – Saragossa, 22 de març de 2019), Doctor en Filologia Romànica i professor de la Universitat de Saragossa i autor de diverses obres sobre la llengua aragonesa, va ser un dels fundadors de Chunta Aragonesista en 1986 -on va exercir càrrecs de direcció- i de la Fundació Gaspar Torrente per a la recerca i desenvolupament de l’aragonesisme en 1998.

La històrica entrada de Bernal en les Corts d’Aragó com a diputat al costat de Chesús Yuste, sent tots dos els primers representants electes d’una formació aragonesista d’esquerres en l’era democràtica, va suposar el començament de la seua brillant carrera parlamentària en la qual va destacar per la seua apassionada alhora que impecable i intel·ligent oratòria i per la gran qualitat de les iniciatives que va promoure com a portaveu del seu grup parlamentari.

Va deixar de ser membre de les Corts d’Aragó en 2011 per a reincorporar-se a l’activitat docent, sent nomenat en 2018 Director dels Cursos Extraordinaris de la Universitat de Saragossa. El seu nom serà recordat en els anals de l’aragonesisme al costat dels d’Emilio Gastón, José Antonio Labordeta, Gaspar Torrente, Julio Calvo Alfaro i altres figures històriques que van saber alimentar la flama de la identitat i la personalitat política d’Aragó.